JEvent CreateView

Events Calendar

Veldwerkinstructiedag Middelharnis Georganiseerd door: VWC "LANGHAAR"

Friday, August 30, 2019, 09:30 - 17:00
Hits : 328
by Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Nederlandse Vereniging “Langhaar” organiseert jaarlijks meerdere instructiedagen, om voorjagers te leren de kwaliteit van hun honden optimaal te ontwikkelen ten aanzien van “het Spel op de Wind”. Dit werk gaan benutten voor de praktische jacht en/of veldwedstrijden is schitterend.

Een ervaren instructeur instrueert de voorjagers, zodat zij steeds beter de aanleg van hun hond ontwikkelen. Om dit te kunnen benutten, moet men met de hond kunnen communiceren middels zijn lichaamstaal.

De voorjager heeft daarbij kennis nodig van wild (gedrag), gewassen, invloed weersomstandigheden etc. Als U dan de nodige kennis vergaart om Uw hond te ontwikkelen, zal dit zeker de moeite waard zijn.

Om ook degenen die geen ervaring hebben met dit mooie onderdeel van de jachthondensport in de gelegenheid te stellen zich met of zonder hond voor te bereiden op deelname aan een (voorjaars- of najaars-)veldwedstrijd in de jeugd of open klasse organiseert 'Langhaar' jaarlijks instructiedagen op diverse plaatsen in het land.
Een ervaren instructeur / keurmeester doceert op deze dagen de fijne kneepjes van het vak.

Meerdere adspirant voorjagers en voorjagers denken bij instructiedagen voor het veldwerk dat het accent voor de instructies ligt bij de hond. Niets is minder waar. Het is juist de voorjager, die moet leren op zo'n dag. Hij moet de lichaamstaal van zijn hond leren verstaan en beantwoorden. Hij moet kennis krijgen over veldaanpak, gedrag van wild, gewassen en omgang met grondgebruikers.
Uiteindelijk gaat het er om, dat u in staat bent om de kwaliteiten die uw hond in zijn genen heeft te ontwikkelen en te benutten. Van belang is dus om er als voorjager te zijn met of zonder hond. Juist wanneer u dit op tijd oppakt dan heeft u het hoogste rendement. Moet de hond nog komen of heeft nog niet de leeftijd of is te oud dan maakt u deze dag gebruik van degene die wel met hond kan of wil komen. U staat zonder spanning aan de kant en neemt dus het meest waar. Uiteraard komt u met hond als dit qua leeftijd van de hond wenselijk en leerzaam is voor uzelf en anderen.

Realiseert u zich wel dat u door uw hond te trainen in het veldwerk hem 'wakker' maakt. Wij raden u aan dit alleen te doen als u in de gelegenheid bent hem voldoende te laten jagen.

Plaats van samenkomst, om 9.30 uur op het bedrijf van:

G.L. Born, Boerenweg 1, 3245LT , Sommelsdijk

De lunch wordt in het veld gehouden, voor koffie / thee wordt gezorgd.

Meer weten hoe het toe gaat op een instructiedag? Verslag dat eerder op de site en in het PV geplaatst werd.

Inschrijven als niet lid

Inschrijven als lid

 

Praktische Informatie

Contact:
Locatie: G.L. Born, Boerenweg 1, 3245LT , Sommelsdijk

 

 

Informatie
Internationaal
Organisaties
De duitse staande
Database
Volg nvdsk
Translate nvdsk.nl
nlcsdaenfrdeptrorues

Aan de NVDSK website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze site is vol in ontwikkeling. Heeft u opmerkingen of vindt u informatie die niet meer up-to-date, niet compleet of onjuist is, geef dit dan aub aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..