Canicrossen, Bikejöring en Steppen

Naast de jacht, KNJV en Veldwerk, waar deze jachthond in eerste instantie voor gefokt is, zijn er ook mogelijkheden om te sporten met je hond. Ten slotte is het een hond die veel beweging nodig heeft. Opkomende sporten zijn; het Canicrossen, Bikejöring en Steppen. In Nederland is het nog een vrij onbekende sport die echter snel groeit.

 

Canicross; het hard(er)lopen met je hond.

Het is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartelust mag trekken, zodat de baas en hond zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. De sport staat open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. De DSK is hier een zeer geschikte hond voor omdat hij van beweging houdt, hard kan rennen en door zijn ranke bouw ook heel behendig is. Naast een enthousiaste hond, heb je alleen een heupgordel, een goed passend tuig, een elastische lijn en een paar hardloopschoenen nodig. Afhankelijk van je hond loop je veel harder en voor sommigen lijkt het meer op vliegen. Er worden jaarlijks wedstrijden georganiseerd, waaronder ook een officieel NK.

 

Bikejöring: hard(er) fietsen met je hond

Bikejören is mountainbiken in de natuur met een aangelijnde hond, die ook hier mag trekken. De hond draagt een speciaal tuig en zit met een elastische lijn van maximaal 2,5 meter lang aan het frame van de fiets vast. Een lijnuithouder van flexibel materiaal voorkomt dat de lijn het voorwiel kan raken. De snelheid kan behoorlijk oplopen en het is erg belangrijk dat je hond de commando's links, rechts, rustig en stop kent. De bedoeling is natuurlijk wel dat je mee trapt met de hond en dat je samen een fysieke inspanning levert!

 

Steppen

Voor steppen met je hond gelden grotendeels dezelfde regels als voor Bikejören. De step moet geschikt zijn  voor onverharde paden en een lage treeplank hebben zodat je makkelijk kunt steppen. De hond is op dezelfde wijze bevestigd aan de fiets, waarbij het elastische lijn ook niet het wiel kan raken

Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.canicrossnederland.nl

 

 
Informatie
Internationaal
Organisaties
De duitse staande
Database
Volg nvdsk
Translate nvdsk.nl

Aan de NVDSK website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze site is vol in ontwikkeling. Heeft u opmerkingen of vindt u informatie die niet meer up-to-date, niet compleet of onjuist is, geef dit dan aub aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..