DSK Proevenwandeling op 13 mei 2017 in Geulle

Schrijf je in voor de DSK Proeven-wandeling in Geulle

Erik Ketting, eigenaar van DSK Darco van de Broekse Hoeve en getrouwd met Marion, organiseert op 13 mei 2017 een Proeven-wandeling in het Limburgse Geulle voor DSK’s en hun baasjes. Reden voor een kort interview.

‘Als trotse baas van Darco ben ik altijd actief bezig geweest met de Duitse Staande Korthaar. Van jachttraining en jachtwedstrijden tot Canicross (via onze dochter Gwen) en het maken van foto’s tijdens evenementen.

De afgelopen jaren ben ik twee keer bij de Dames van Demen geweest en heb ik een keer mee gedaan met de ‘5 kilometer – 5 proeven wandeling’ in België. Dat vond ik allemaal zo leuk, zo geweldig dat ik bij mezelf dacht: waarom wordt dit niet ook in Limburg georganiseerd?

Ik besloot daarom mijn stoute schoenen aan te trekken en ook in het mooie Limburg een vergelijkbare wandeling te organiseren waarbij ik de twee eerdere ervaringen probeer samen te voegen.’

Hoe ziet de proevenwandeling er uit?

‘We starten eerst met koffie of thee waarna er uitleg wordt gegeven over de wandeling. Het parcours zelf is ongeveer vijf kilometer lang met in totaal zes proeven.

De proeven kunnen op 3 niveaus worden uitgevoerd: pups, honden op C- niveau en honden op B- niveau. Met andere woorden, afhankelijk van het niveau en ervaring van de hond en diens eigenaar, wordt elke proef in bijbehorende moeilijkheidsgraad uitgevoerd. Op deze manier is de wandeling voor iedereen toegankelijk.

Halverwege de Proeven-wandeling is er een Limburgse lekkernij met koffie of thee om even op adem te komen. Aan het eind van het parcours er soep met brood en uiteraard een prijs voor de winnaars in de categorie ‘Beste pup’ ‘Beste C-hond’ en ‘Beste B-hond’.

Gelegenheid voor advies van keurmeesters

Het is de eerste keer dat ik dit organiseer in samenwerking met mijn trainingsgroep van HC Sirius. Ik hoop hiermee niet alleen een hele gezellige dag te organiseren maar ook jonge eigenaren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de jachthondenproeven.

De keurmeesters komen uit België en Nederland en zij zullen de deelnemers tips en adviezen geven. Er is dus volop ruimte om vragen te stellen.’

Wie kunnen er aan de proevenwandeling deelnemen?

Alleen eigenaren met een Duitse Staande Korthaar met of zonder jachtervaring die zin hebben in een leuke, gezellige dag kunnen deelnemen aan de wandeling.

Waar kan ik me aanmelden?

Je kunt je tot uiterlijk 6 mei 2017 aanmelden door een mail te sturen naar erik.ketting@hotmail.com .

Je krijgt dan krijg je een aanmeldingsformulier toegestuurd.

Locatie:

Café ‘t Hemelke in Geulle, Limburg.

Tijd:

De wandeling start rond een uur of 10.00 uur duurt tot ergens in de middag.

Kosten:

De kosten bedragen 30 euro per deelnemer, dit is inclusief koffie/thee bij ontvangst, Limburgse versnapering halverwege, kop soep met brood en een certificaat met de behaalde resultaten.

 

“Dus sjrief uch gauw in en dan zeen veer os op 13 mei in ut sjoane Limburgse Gäöl

 

Geplaatst in Geen categorie.